Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen spärrade av en gata i Bottrop i Tyskland efter att en man blivit arresterad under nyårsnatten sedan han kört sin bil in i en folkmassa. Bild: Marcel Kusch

Bil körde in i folkmassa – fyra skadade

En 50-årig man körde sin bil in i en folkmassa på nyårsnatten i staden Bottrop i Tyskland och skadade fyra. Enligt Reuters ska mannen ha fällt rasistiska kommenterar vid gripandet.

Händelsen inträffade efter midnatt på nyårsafton där mannen ska ha kört in sin bil i folkmassan på ett torg fullt med folk i Bottrop, en industristad som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i nordvästra Tyskland. Enligt Reuters ska mannen ha försökt köra på en fotgängare som lyckades fly fordonet och 50-åringen ska även försökt köra på personer vid en busshållplats.

En talesperson för polisen förklarade att syriska och afghanska medborgare var bland de skadade i attacken. En av de fyra skadade fick vara kvar på sjukhuset efter attacken.

Enligt tysk polis kan attacken ha främlingsfientliga motiv: ”Utredare misstänker att det var en avsiktlig attack och att den kan vara kopplad till främlingsfientliga motiv hos föraren”. Men samtidigt skriver polisen: ”För övrigt har utredarna preliminär information om att föraren lider av psykisk ohälsa.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.