Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA, AP/TT
Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA, AP/TT

Bil har kört på flera personer i London

Fem personer vårdas på sjukhus efter att en bil kört på flera personer i London under fredagseftermiddagen. Händelsen anses inte vara terrormotiverad och ingen är gripen.

Flera personer befaras ha blivit allvarligt skadade efter att en bil har kört upp på trottoaren och in i flera gångtrafikanter i Hackney i nordöstra London.

– En bil har rapporterats ha kört upp på trottoaren och kört in i ett antal gående, säger polisen enligt tidningen Evening standard.

Enligt ett uttalande från polisen hanteras händelsen inte som en terrorattack, men människor uppmanades efter händelsen att hålla sig borta från området.

Samma tidning rapporterar att totalt fem personer har körts till sjukhus.

Händelsen inträffade vid lunchtid i området Stamford Hill och det pågick ett stort räddningspådrag på platsen. Ambulanser och räddningstjänst hjälpte skadade och polisen har spärrade av platsen.

Daily Mails bilder från platsen visar flera räddningsarbetare och en gråfärgad bil som kraschat in i ett träd. Området är även avspärrat och skadade personer uppges, enligt tidningen, bli vårdade medan de ligger kvar på marken runt om den kraschade bilen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.