Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre vicepresidenten Joe Biden under sitt tal till John McCain.

Biden: "Jag älskar John McCain"

Under en minnesceremoni för den avlidne amerikanske senatorn John McCain i Phoenix, Arizona, höll förre vicepresidenten Joe Biden ett känslomässigt tal som han inledde med orden "Jag heter Joe Biden. Jag är demokrat. Och jag älskar John McCain".

Över 15 000 personer har besökt delstatsförsamlingens byggnad i Phoenix för att ta farväl av den populäre senatorn. Under torsdagen deltog ett tjugotal senatorer från såväl republikanerna som demokraterna tillsammans med McCains änka Cindy i en ceremoni i en kyrka i Phoenix.

"Jag har alltid tänkt på John som en bror. Vi hade en jäkla massa strider inom familjen", sade Biden och lade till att deras närhet och vänskap överbyggde alla politiska motsättningar.

McCains kvarlevor ska under fredagen flyttas från Arizona till kongressbyggnaden Capitolium i Washington DC, där allmänheten kan få ta avsked av honom.

På lördag hålls en begravningsceremoni i huvudstaden, men dit är förre Alaskaguvernören Sarah Palin inte välkommen. På dagen tio år efter att McCain utsett henne till sin vicepresidentkandidat bad McCains familj Palin att inte komma, skriver BBC. Sedan tidigare har även president Donald Trump nekats en inbjudan.

McCain var delstaten Arizonas senator i nära 32 år. Han avled i lördags, några dagar före sin 82-årsdag.