Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Berlinterroristen ihjälskjuten i Italien i natt

Enligt Italiens inrikesminister var det Anis Amris, den misstänkte gärningsmannen från måndagens attentat i Berlin, som sköts ihjäl av polisen i Milano. - Det var utan några tvivel den misstänkte, säger inrikesministern i en presskonferens.

Italiensk polis bekräftar, under en presskonferens, att de skjutit mot den misstänkte gärningsmannen som har legat bakom attentatet i Berlin, under natten till fredag i Milano.

LÄS MER: Terrorattack - långtradare körde in i folkmassa

Det har gått drygt 103 timmar efter att händelsen inträffade vid julmarknaden i Berlin.

– Det var utan några tvivel den misstänkte gärningsmannen, säger ministern i presskonferensen.

Anis Amris bror meddelar via telefon till en reporter på tyska tidningen Deutsche Welle att hans familj är i chock och vill inte kommentera dödsfallet ytterligare.

 


 

Polis besvarade elden

Enligt flera italienska medier ska Amri ha blivit ombedd att visa dokument i en kontroll i närheten av tågstationen San Giovanni, då han ska ha dragit upp ett vapen ur sin rygsäck och skjutit mot poliserna. En polis uppges ha skadats i axeln. Därefter ska poliserna besvarat elden och skjutit ihjäl Amri, skriver bland annat La Repubblica.

 

Flera bevis har framkommit

Det var i måndags som en 25 ton tung lastbil körde rätt in i en folkmassa under en julmarknad som pågick i Berlin. 12 personer dog och 48 personer uppges ha skadats.

LÄS MERMisstankarna förstärks: Fingeravtryck hittade på lastbilsdörr

Under veckan har flera bevis framkommit, såsom fingeravtryck både på lastbilsdörren och i förarhytten, att 24-årige Anis Amri är mannen bakom attacken - och som så sent som på fredagsmorgonen rapporterades vara på fri fot.

 

Synts både på Arlanda och i Danmark

GP skrev sent i torsdagskväll om att polisen på Arlanda spärrade av delar av terminal 2 för att kontrollera ett flygplan som enligt uppgift från P4 en flight på Arlanda kontrollerades efter den misstänkte gärningsmannen men inga resultat gavs.

Under fredagsmorgonen uppger Der Tagesspiegel att utredare nu misstänker att Anis Amri fortfarande befinner sig i Berlin.

Enligt danska Ekstrabladet fanns det indikationer på att Anis Amri skulle befinna sig i Ålborg i Danmark, men nu pekar alltså nya uppgifter på att Amri ska ha skjutits ihjäl i Milano, enligt nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till säkerhetskällor. 

 

Italiens inrikesminister bekräftar - misstänkte Berlin-terroristen är ihjälskjuten.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.