Berg- och dalbanan Cobra på Tivoli Friheden i Århus.
Åkattraktionen Cobra på Tivoli Friheden i Danmark drabbades under torsdagen av en olycka som resulterade iatt flera personer skadades och att en 14-årig flicka dog. Bild: Mikkel Berg Pedersen

Berg- och dalbana stängs permanent efter dödsolycka

Efter att en 14-årig flicka dog och flera personer skadades i samband med en olycka på Tivoli Friheden i Århus under torsdagen, meddelar nöjesparken nu att den felande berg- och dalbanan stängs ner permanent. Det rapporterar danska TV2.

ANNONS
|

Det var vid vid 13-tiden på torsdagen som en vagn spårade ur på åkattraktionen Cobra på Tivoli Friheden i Århus i Danmark.

Olyckan resulterade i att flera personer skadades och att en 14-årig flicka dog, och nu meddelar nöjesparken att berg- och dalbanan aldrig kommer att användas igen.

Det uppger nöjesparkschefen Henrik Ragborg Olsen till danska TV2 under fredagen.

Utreds av polisen

Orsaken till händelsen är ännu okänd, och polisen utreder för närvarande vad som kan ha inträffat.

Under torsdagen och fredagen har de bland annat genomfört en teknisk undersökning av olycksplatsen och pratat med över 50 vittnen, enligt tv-kanalen.

Den aktuella åkattraktionen är slingrande berg- och dalbana med en maxhastighet på 70 kilometer i timmen och drabbades även 2008 av en olycka där fyra personer kom till skada.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS