Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I den här skåpbilen smugglades migranterna.

Barn i livsfara under smuggling

Över 40 migranter togs in på sjukhus i Kroatien efter att en skåpbil stoppats i en rutinkontroll. I bilen transporterades totalt 67 personer, de flesta av dem afghaner. Två bulgarer har gripits misstänkta för människohandel.

Skåpbilen, som hade brittiska nummerplåtar, stoppades i en rutinkontroll på motorvägen som löper mellan Serbien och Slovenien genom Kroatien i lördags kväll, uppger polisen enligt Reuters.

Av migranterna fördes 42 till sjukhus direkt för kolmonoxidförgiftning, sade Kroatiens hälsominister Milan Kujundzic till nyhetsbyrån Hina. Enligt honom var två av dem en 10-årig och en 12-årig pojke och de övriga mellan 15 och 20 år.

- Några av dem var medvetslösa, andra kräktes när de påträffades. Deras tillstånd var allvarligt, de var uttorkade och hade uppenbarligen inte ätit på fem dagar, sade Kujundzic.

Omkring 650 000 migranter passerade genom Kroatien från september 2015 till mars i år längs den så kallade Balkan-rutten. När flera satte upp gränshinder, stängdes rutten så gott som helt.

Österrikisk polis hittade 71 döda migranter inlåsta i en lastbil i augusti 2015. Många fruktar att fler liknande katastrofer ska inträffa, då många migranter ber smugglare hjälpa dem över gränser illegalt.