Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Steve Bannon gick till motangrepp mot expresident George W Bush under ett republikanskt partimöte i Anaheim, Kalifornien.

Bannon: "George W Bush var inkompetent"

Steve Bannon, före detta rådgivare åt Donald Trump, anklagar expresident George W Bush för att ha varit inkompetent som USA:s president. Uttalandet skedde på ett republikanskt partimöte i Kalifornien, och är ett svar på kritik från Bush.

Enligt Bannon har Bush "ingen aning om vad han talar om".

- Det har inte funnits ett mer destruktivt presidentskap än under George Bush, sade Bannon.

Attacken mot Bush kom mitt i ett hätskt tal där Bannon uppmanade till öppen revolt mot det republikanska etablissemanget i Washington, som han kallade ett av de största hoten mot landet.

Säkerheten vid partimötet i Anaheim var hög inför Bannons framträdande. En smärre grupp demonstranter ropade slagord utanför hotellet där mötet hölls.

Republikanen George W Bush kritiserade i ett tal i veckan Vita husets politik för att vara trångsynt. Nationalism, isolationism och konspirationsteorier har tagit över USA:s sanna identitet som nation, menade Bush.

Också demokraten och expresidenten Barack Obama levererade i veckan kritik i liknande ordalag.

- Varför försöker vi medvetet missförstå varandra, är grymma och trycker ned varandra? Det är inte vilka vi är, sade Obama i Virginia.