Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

President Donald Trumps förre chefsstrateg Steve Bannon gör nu avbön för en del av de kontroversiella uttalandena i en omstridd bok om Trump.

Bannon gör avbön: Trump Jr en patriot

En av de saker som sägs ha upprört president Donald Trump mest med skandalboken är Steve Bannons utpekande av Trumps son som landsförrädare. Nu gör Bannon avbön och kallar sonen Donald Trump Jr "en patriot och en bra man".

Journalisten Michael Wolffs bok "Fire and fury: Inside the Trump White House" har dominerat medierapporteringen i USA i flera dagar och har gjort presidenten rasande. Ilskan riktar sig främst mot hans tidigare chefsstrateg Steve Bannon, som Trump kallar för Sloppy Steve (Slaskige Steve).

Bannon beklagar nu en del av de uttalanden han gjort för Wolff. I ett försök att avvärja kritiken mot honom själv öser han beröm över president Donald Trump och kallar sonen Donald Trump Jr "en patriot och en bra man".

I boken beskriver han mötet i Trump Tower under valrörelsen i jun 2016, där bland andra Donald Trumps son träffade personer med koppling till den ryska regeringen, som opatriotiskt och som landsförräderi.

Till nyhetssajten Axios säger Bannon att hans kritik mot mötet byggde på hans egna erfarenheter som marinofficer. Och målet för hans kritik var Trumps dåvarande kampanjchef Paul Manafort som också var med på mötet. Denne borde med sin långa erfarenhet av hur ryssarna arbetar ha vetat att de inte är våra vänner, framhåller Bannon.

"Jag beklagar att mitt dröjsmål med att reagera på den felaktiga rapporteringen avseende Don Jr har dragit uppmärksamhet från presidentens historiska framgångar under det första året av hans presidentskap", avslutar Bannon.