Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rysslands FN-ambassadör Vassily Nebenzia under ett möte i säkerhetsrådet den 14 mars om den diplomatiska krisen mellan Storbritannien och Ryssland.

Baltstater kallar upp ryska ambassadörer

Rysslands ambassadörer i Estland, Lettland, Litauen och Polen har kallats upp till ländernas utrikesdepartement, uppger källor för de ryska nyhetsbyråerna Ria och Tass.

Litauen och Lettland har bekräftat uppgifterna, medan en talesperson för Estlands utrikesdepartement utlovat en presskonferens i ämnet senare under måndagen.

Det finns inga uppgifter om anledningen till att ambassadörerna kallats upp. Men flera EU-länder väntas fatta beslut om diplomatiska åtgärder gentemot Ryssland, med anledning av nervgiftsattacken i brittiska Salisbury mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia.

Storbritannien har pekat ut Ryssland som ansvarigt för attacken. Kreml har dock förnekat all inblandning i händelsen i ett eskalerande ordkrig som lett till att länderna utvisat 23 av varandras diplomater.

EU-medlemsstaterna kom i fredags överens om att vidta ytterligare straffåtgärder mot Ryssland. Enligt uppgifter överväger även USA:s president Donald Trump att utvisa ryska diplomater, vilket fått Kreml att hota med att ge igen med samma mynt.