Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den populära stranden Kuta beach på Bali kan nu fyllas med turister igen. Bild: Firdia Lisnawati
Den populära stranden Kuta beach på Bali kan nu fyllas med turister igen. Bild: Firdia Lisnawati

Bali öppnar för svenska turister

De två indonesiska provinserna Bali och Riauöarna öppnar nu upp för turister igen från flera länder, rapporterar CNN.
– Vi har gett 19 länder tillstånd att kunna resa till Bali och Riauöarna, säger Luhut Binsar Panjaitan, landets minister för maritima affärer och investeringar enligt CNN.

Turister från 19 länder tillåts nu besöka två indonesiska provinser igen och bland lisan på länder hittas bland annat Sverige, Norge, Spanien, Polen och Frankrike.

– Länderna har valts ut baserat på data som visar positivt låg smittspridning, säger Luhut Binsar Panjaitan, enligt CNN.

Krävs försäkring och vaccin

De som vill resa till provinserna måste dock vara fullvaccinerade mot covid-19 och ha en försäkring som täcker eventuella kostnader på upp till 860 000 kronor för sjukvård i samband med att man skulle drabbas av covid-19, uppger CNN. Man tvingas också betala för sitt boende under en karantänperiod på fem dagar vid ankomst.

Beslutet att öppna upp för turister igen ska ses över löpande och turister från de länder som finns med på listan måste flyga in direkt till Bali eller Riauöarna. Ministern hoppas nu att turismen ska få fart på provinsernas ekonomi som till stor del är beroende av turism.

LÄS MER: Thailand öppnar för fler turister i november

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.