New South Wales poliskommissionär Mick Fuller var kritisk till de två männen som bröt mot restriktionerna och gick vilse under söndagen.
New South Wales poliskommissionär Mick Fuller var kritisk till de två männen som bröt mot restriktionerna och gick vilse under söndagen. Bild: Joel Carrett

Australiska nakenbadare bötfällda – bröt mot restriktioner

Två nakenbadare gick vilse i en nationalpark i Sydney – efter att ha blivit skrämda av en hjort. Nu bötfälls de för att ha brutit mot stadens nya coronarestriktioner.

ANNONS
|

Australisk polis larmades till Royal National Park söder om Sydney på söndagen. På platsen fann man två nakna män. Det var personerna själva som hade ringt polisen efter att de blivit skrämda av en hjort när de nakenbadade på en strand, flytt in i nationalparken och gått vilse, rapporterar AP.

Den yngre mannen hittades naken, bärande på en ryggsäck, medan den äldre var ”delvis klädd”, enligt polisen.

LÄS MER:Sydney stängs ned: "Bästa att göra just nu"

LÄS MER:Virusoro stänger Australien

Polischefen: ”Idioter”

Men männen räddades inte bara av polisen, de tilldelades också dryga böter om 1000 australiska dollar vardera. Anledningen är att Sydney nyligen inlett en två veckor lång ”lockdown” på grund av ett nytt coronautbrott av den smittsamma Delta-varianten.

ANNONS

New South Wales poliskommissionär Mick Fuller var kritisk till männens agerande och kallade dem för ”idioter”.

– Först sätta människor i fara genom att lämna hemmet, sedan gå vilse och avleda viktiga resurser från samhället, jag tycker de borde skämmas, sa Fuller enligt AP.

I räddningsaktionen involverades polishelikopter, räddningstjänst och ambulans.

Männen var inte de enda som inte kunde hålla sig hemma. Under söndagen bötfälldes totalt 44 personer av polisen i Sydney för att ha brutit mot de nya restriktionerna.

LÄS MER:En miljon Sydneybor tvingas stanna hemma

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS