Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säkerhetsstyrkor blockerar en infart till det område där en självmordsbombare och beväpnade män attackerade brittiska säkerhetsbolaget G4S i Kabul i Afghanistan.

Attack mot brittiska G4S i Kabul – flera döda

Minst tio människor har dödats i ett attentat mot det brittiska säkerhetsbolaget G4S i Afghanistans huvudstad Kabul. Säkerhetsbolagets byggnad stormades av beväpnade män strax efter att en bomb briserat utanför.

En självmordsbombare detonerade en sprängladdning i en bil vid attentatet, skriver nyhetsbyrån AP. Flera beväpnade män tog sig därefter in i fastigheten, enligt inrikesdepartementets talesperson Nasrat Rahimi.

- Våra styrkor bekämpar de beväpnade männen, sade Rahimi på kvällen svensk tid till nyhetsbyrån AFP.

G4S, som arbetar för det brittiska utrikesdepartementets kontor i Kabul, bekräftade på Twitter att en händelse pågick vid en av bolagets baser i Kabul på tisdagskvällen utan att närmare gå in på vad som skett.

"Vi samarbetar med de afghanska myndigheterna för att lösa den", skrev G4S om händelsen.

Enligt hälsovårdsdepartementet har minst tio människor dödats och 19 personer skadats i attacken, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Vittnen berättar för det afghanska mediebolaget Tolo News att flera personer, varav minst tre med kritiska skador, förts till sjukhus.

Explosionen inträffade i närheten av stadens internationella flygplats, skriver Reuters.

Talibanrörelsen har tagit på sig dådet, skriver AFP.

Händelsen skedde bara timmar efter det att Afghanistans president Ashraf Ghani vid en FN-konferens i Genéve berättat om planer att söka nå ett fredsavtal med talibanerna i det krigshärjade landet.