Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyraårige Chase har fått ett par skyddstofflor för att inte bränna tassarna i Arizona.

Arizona hukar under värmebölja

Värmeböljan i USA fortsätter. I delstaten Arizona varnade myndigheterna för temperaturerna på närmare 50 grader Celsius förra veckan.

American Airlines ställde in 40 avgångar till följd av värmen förra veckan och två journalister vid Phoenix New Times lyckades baka en fryst pizza på en parkeringsplats. Radiostationen KSLX delade ut skyddstofflor till hundar för att skydda deras tassar mot de heta trottoarerna, vars asfalt kan bli över 75 grader varm.

"Om det är tillräckligt varmt för att steka ett ägg, så är det för varmt för ditt husdjurs tassar", skriver radiokanalen , och uppmanar hussar och mattar att prova att gå barfota för att avgöra om det är för varmt för hundarna.

Delstaten är en av de varmaste platserna på jorden mellan maj och september och varje år omkommer omkring 100 personer i sviterna av värmen, enligt Arizonas hälsomyndighet.

- Om du någonsin öppnat en ugnslucka för att ta ut någonting och den där pusten av het luft träffar dig. Det är så det känns, som att gå in i en ugn, säger Moneesh Bhow, läkare vid ett sjukhus i Phoenix, till New York Times.

Men temperaturerna väntas lätta något senare i veckan, enligt NBC News, till 41 grader.

- Det är inte ovanligt att det verkligen är varmt. Det är öken, säger meteorologen Jon Rowe till NBC.