Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bild som publicerats av civilförsvarsgruppen räddningstjänsten De vita hjälmarna, som arbetar i den terrorstämplade HTS-alliansens område, visar räddningsarbetare och människor för platsen för dådet.

Antalet döda stiger efter bombdåd i Idlib

Två bomber har krävt 24 liv i den extremistkontrollerade staden Idlib i Syrien. Minst 20 av dödsoffren är civila – fyra av dem barn. Minst 51 människor uppges ha skadats i dåden.

Den första explosionen kom från en bomb som satts fast under en bil, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. När ambulanser anlände till platsen exploderade ytterligare en bomb under en motorcykel.

Sjukhuskällor angav tidigare för Reuters att minst 15 dödades i explosionerna, men antalet offer tycks nu ha stigit kraftigt.

Bilder i sociala medier visar räddningspersonal hjälpa skadade och bära i väg döda från rykande ruiner.

Idlib i nordvästra Syrien kontrolleras av den terrorstämplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) och bomberna exploderade på en gata där ett av HTS lokalkontor är beläget. Endast fyra av dödsoffren påstås ha varit HTS-anhängare, enligt SOHR.

HTS, som leds av tidigare al-Nusrafronten med band till al-Qaida, tog relativt nyligen kontrollen över större delen av Idlib från turkstödda rebeller. Även terrorrörelsen IS har närvaro i området.

Ingen gruppering har tagit på sig ansvaret för attackerna.