Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Anklagade för halvbrorsmord vallades på flygplats

Under ett stort polispådrag har de misstänkta för giftmordet på Kim Jong-Uns halvbror i Malaysia vallats runt på Kuala Lumpurs flygplats. Om de döms väntar dödsstraff.

De två kvinnor som ställts inför rätta för att ha giftmördat Nordkoreas diktators halvbror har besökt flygplatsen i Kuala Lumpur i Malaysia där mordet skedde. De eskorterades av över 200 beväpnade poliser.

Domaren, försvarsadvokaterna och åklagarna var med när kvinnorna inom ramen för domstolsförhandlingen togs till terminalen där Kim Jong-Nam mördades.
 

Vid dom: dödsstraff

Om kvinnorna i 20-årsåldern, de enda som står åtalade, döms väntar dödsstraff genom hängning. De har sagt att de är oskyldiga.

Sydkoreas underrättelsetjänst hävdar att Nordkorea låg bakom mordet den 13 februari i år.

Filmklipp från övervakningskameror på flygplatsen som visats under rättegången har gett nya ledtrådar kring giftmordet. Bland annat ses de två misstänkta kvinnorna möta varsin kepsklädd man innan mordet.
 

Dödad av nervgift

Utredningschefen vid polisen vittnade i rättegången om att personerna, som kallas mr Y och mr Chang, tros ha smort nervgiftet VX på kvinnornas händer innan kvinnorna smetade den oljiga substansen i Kims ansikte.

Ytterligare fem män är misstänkta för inblandning i mordet. Tidigare har man uppgett att sju misstänkta nordkoreaner lämnat landet.

LÄS MER: Efter mordet på diktatorns halvbror: ambassadören kastas ut

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.