Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anhöriga grattade Etiopiensvensk

Svenskt smågodis och cd:ar med särskilda artisthälsningar fanns bland gåvorna när anhöriga på lördagen i etiopiskt fängelse firade den svenske fotografen Johan Persson på hans 30-årsdag.

-Det finns en samarbetsvilja från fängelseledningens administration, det är helt uppenbart, säger Johan Perssons far Kjell i telefon till TT efter att ha träffat sin son och dennes medfånge Martin Schibbye på lördagen.

Kjell Persson syftar på att han tillsammans med sin hustru Kristina och Martin Schibbyes fru Linnea och hans mor Karin överhuvudtaget fick lov att genomföra ett besök en lördag - något som annars inte är tillåtet.

Under besöket kunde de anhöriga för första gången visa omslaget till den specialtidning med reportage av Persson och Schibbye som nu produceras av svenskarnas stödgrupp i Sverige. Johan fick också cd:ar med personliga födelsedagshälsningar från artister, bland andra Mikael Wiehe, berättar Kjell Persson.

Men han vill inte kommentera om svenskarna ännu lämnat in någon nådeansökan, inte heller vill han tillägga något om den fortsatta juridiska processen.

-För vår del är läget oförändrat, vissa medier har väl haft en förmåga till överoptimism, suckar han luttrat.