Andrew Tate grips av rumänsk polis.
Andrew Tate grips av rumänsk polis.

Andrew Tate häktas i 30 dagar

Influencern Andrew Tate häktas i 30 dagar, det rapporterar Reuters som hänvisar till rumänsk domstol.
Han och hans bror greps under torsdagen misstänkta för människohandel och våldtäkt.

Under torsdagen genomförde rumänsk polis en husrannsakan i bröderna Tates lyxbostad i Rumäniens huvudstad Bukarest. Bröderna Andrew och Tristan misstänktes då ha fört bort två kvinnor.

– Det här är en signal. Det som hände behöver lösas. Det här är inte bara kopplat till bröderna Tate utan det finns flera adresser som vi riktat in oss på, sa åklagaren till tv-kanalen Antena3.

De två bröderna har varit under utredning i månader misstänkta för bland annat våldtäkt och för att ha skapat en organisation för människohandel.

Gripandet av bröderna Tate skedde strax efter att han hamnat i ett uppmärksammat Twitterbråk med Greta Thunberg.

Flydde från Storbritannien till Rumänien

Andrew Tate är en influenser som riktar sig mot män där han målar upp en slags livsstil han själv anser vara optimal för att må bra som man. Han har gång på gång fått hård kritik eftersom han bland annat sagt att kvinnor ska "veta sin plats och lyda sin man".

Det mediala genombrottet kom år 2016 då han var med i brittiska Big Brother och blev utslängd efter att ha misshandlat en kvinnlig deltagare.

Efter flera kontroversiella uttalanden och efter att ha pratat öppet om att han misshandlat kvinnor, flyttade Andrew Tate och hans bror Tristan Tate till Rumänien. Den brittiska polisen hade då inlett en förundersökning mot honom.

LÄS OCKSÅ: Andrew Tate gripen misstänkt för människohandel

LÄS OCKSÅ: Greta Thunberg slår tillbaka mot Andrew Tate

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.