Andrew Tate gripen misstänkt för människohandel

Den kontroversiella sociala medieprofilen Andrew Tate, hans bror Tristan Tate och en före detta polis har gripits i Rumänien misstänkta för människohandel. Enligt uppgifter kan svaret till Greta Thunberg ha lett fram till gripandet.

Det var på torsdagen som uppgifterna om att bröderna och den före detta polisen utreddes för människohandel kom, rapporterar tv-kanalen Antena3.

Den lokala polisen har under dagen och kvällen genomfört en husrannsakan i brödernas lyxvilla tillsammans med åklagaren. I en intervju med tv-kanalen uppgav åklagaren att det finns misstankar om att bröderna kan ha fört bort två kvinnor.

– Det här är en signal. Det som hände behöver lösas. Det här är inte bara kopplat till bröderna Tate utan det finns flera adresser som vi riktat in oss på, säger åklagaren till tv-kanalen.

Kriminell organisation för människohandel

Bröderna har varit under utredning i flera månader, meddelade polisen i ett pressmeddelande. De är sedan tidigare även misstänka för våldtäkt och för att ha bildat en kriminell organisation för människohandel.

Polisen uppgav att bröderna har använt sig av en taktik som kallas för ”loverboy”-metoden, vilket innebär att man rekryterar kvinnor genom att låtsas ha avsikter om relationer eller äktenskap.

”De transporterades senare och inhystes i byggnader där de genom att utöva fysiskt våld och psykiskt tvång utnyttjades sexuellt av gruppmedlemmar”, säger polisen i ett uttalande.

Uppgifter: Svaret till Thunberg ledde fram till gripandet

I ett inlägg på Twitter skriver nyhetskontot Pope Base att det var Andrew Tates svar till Greta Thunberg som ledde fram till gripandet.

I videoklippet kunde myndigheterna se att Andrew Tate hade köpt en pizza i Rumänien och därefter fattat misstankar om att han befann sig i landet.

Det var på onsdagen som Andrew Tate taggade Greta Thunberg i ett inlägg på Twitter och skrev att han hade ”33 bilar och att det bara var början”.

”Var snäll och förse mig med din mejladress så att jag kan skicka en fullständig lista över min bilsamling och dess enorma utsläpp”, skrev han avslutningsvis i inlägget.

Greta Thunberg gav svar på tal

Greta Thunberg såg inlägget och svarade kort:

”Ja, upplys mig gärna. Mejla mig på [email protected]”.

Andrew Tate var inte särskilt nöjd med svaret och skrev först ”Hur vågar du?”, men ett par timmar senare publicerade han ett nytt inlägg med videoklippet, som även myndigheterna tog del av.

”Tack för att du genom din mejladress bekräftade att du har en liten penis, Greta Thunberg. Världen var nyfiken. Och jag håller med om att du borde skaffa ett liv”, svarade han.

Nu när Andrew Tate gripits verkar Greta Thunberg ha fått sista ordet i bråket.

”Så går det när man inte återvinner sina pizzakartonger”, skriver hon på Twitter under fredagsförmiddagen.

LÄS OCKSÅ: Greta Thunberg slår tillbaka mot Andrew Tate

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.