Greklands ambassadör i Brasilien hittades mördad i en utbränd bil i december 2016. Arkivbild.
Greklands ambassadör i Brasilien hittades mördad i en utbränd bil i december 2016. Arkivbild. Bild: Leo Correa/AP/TT

Ambassadörsfru fälld för mord på maken

Greklands ambassadör i Brasilien, Kyriakos Amiridis, försvann 2016 under en julsemester med sin fru och dotter i Rio de Janeiro. Nu har hans fru fällts för mordet, uppger brasilianska myndigheter.

ANNONS

Kvarlevorna efter den grekiske ambassadören hittades i parets utbrända hyrbil under en bro dagarna efter julhelgen, kort efter att hustrun anmält honom försvunnen. Ledtrådar i form av bland annat en blodig soffa pekade snabbt mot en militärpolis – som snart därpå visade sig vara ambassadörsfruns älskare.

Nu har en brasiliansk domstol dömt polisen till 22 års fängelse för att ha mördat Amiridis på uppdrag av ambassadörens brasilianska hustru. Hon döms i sin tur till 31 års fängelse. Enligt domaren var frun "hjärnan bakom hela den makabra komplotten".

– Hon kallar sig själv ambassadör, men hon fläckar Brasiliens namn och skämmer ut nationen med sitt beteende, säger domaren Anna Christina da Silveira Fernandes.

ANNONS

En tredje åtalad, en släkting till den dömde polisen, frias från mordet men döms villkorligt för att ha agerat utkik och hjälpt till att flytta kroppen efter mordet. Släktingen ska ha fått löfte om motsvarande 225 000 kronor för sina tjänster.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS