Allvarlig tågolycka i Skottland

Under onsdagsförmiddagen spårade ett passagerartåg ur i närheten av Stonehaven i Skottland. Tre personer har dött i olyckan och sex personer har tagits till sjukhus, rapporterar Sky News.
– Det är en extremt allvarlig händelse, uppger landets försteminister Nicola Sturegon på Twitter.

ANNONS
|

Olyckan ska ha inträffat vid 10.40 svenskt tid utanför staden Stonehaven söder om Aberdeen i östra Skottland.

På bilder från platsen syns en kraftig rökpelare stiga upp från tåget.

Skottlands försteminister Nicola Sturegon har informerats om händelsen och att hon uppdateras om utvecklingen.

På Twitter beskriver hon olyckan som extremt allvarlig och att hennes tankar finns hos de inblandade.

Bilder publicerade av BBC visar hur ett stort räddningspådrag finns på plats i området där tåget har spårat ur. På plats finns flera brandbilar, ambulanser och ambulanshelikoptrar.

Även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har uppdaterats om olyckan och på via sitt twitterkonto hälsar han att hans tankar är med de drabbade.

ANNONS

Den brittiska transportministern Grant Shapps uppger att han har haft ett akut möte med operatören för det aktuella tåget och uppger på Twitter att den brittiska regeringen erbjuder allt stöd. Även drottning Elizabeth II har via Twitter uttryckt sin sorg över olyckan:

Tåget som har spårat ut uppges ha varit på väg från Aberdeen till Stonehaven. Sky News rapporterar att det totalt ska ha funnit tolv personer ombord, sex passagerare och sex i personalen. Tre personer har enligt samma nyhetstjänst dött i olyckan, varav en är tågföraren. Det pågår ett arbete med att identifiera de andra två döda och underrätta deras anhöriga.

Omfattande översvämningar kan ha orsakat olyckan

Enligt en av BBC:s transportkorrespondent kan olyckan ha orsakats av de översvämningar som regionen drabbats av efter oväder med stormar och kraftiga skyfall. Det poängteras dock att detta är obekräftade uppgifter som kommer att utredas.

Översvämningar har drabbat Stonehaven och områdena kring staden. I närheten har den allvarliga tågurspårningen skett.
Översvämningar har drabbat Stonehaven och områdena kring staden. I närheten har den allvarliga tågurspårningen skett. Bild: Martin Anderson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS