Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Noureddine Bedoui var tidigare inrikesminister, men avancerade till premiärminister till följd av kollegan Ahmed Ouahiyas avgång tidigare i veckan. Arkivbild.

Algeriets premiärminister "öppen för dialog"

Framskjutningen av Algeriets presidentval, som var beräknat att äga rum den 18 april, sker på inrådan av "folkets vilja", säger Algeriets nye premiärminister Noureddine Bedoui under en presskonferens på torsdagen.

Algeriets regering är "öppen för en dialog", enligt premiärministern. Han uppger också att en "politisk övergångsprocess" har inletts, som ska leda till en "teknokratisk och inkluderande" regering där både unga och kvinnor ska vara representerade.

Noureddine Bedoui valdes till premiärminister i veckan, efter att växande avgångskrav riktats mot hans företrädare Ahmed Ouahiya.

Hundratusentals har protesterat i Algeriet de senaste veckorna mot landets åldriga president Abdelaziz Bouteflika, som i slutet av februari tillkännagav att han ställer upp för omval en femte gång.

På måndagen kom beskedet att Bouteflika drar tillbaka sin kritiserade kandidatur – men presidentvalet skjuts också fram på obestämd tid. Nyheten väckte nytt ursinne i det nordafrikanska landet, och fler protester väntas de närmsta dagarna.