Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Libanons avgående premiärminister Saad al-Hariri (till vänster) och kronprinsen i Abu Dhabi Mohammed bin Zayed Al Nahayan.

al-Hariri i samtal med kronprins i Abu Dhabi

Libanons avgående premiärminister Saad al-Hariri, som till mångas förvåning meddelade sin avgång under ett besök i Saudiarabien i helgen, har rest till Förenade arabemiraten.

Vid besöket i Abu Dhabi träffade han kronprinsen Mohammad bin Zayed Al Nahyan, som lovade stöd till Libanon "mot bakgrund av regionala utmaningar och inblandningar i (landets) angelägenheter".

Hariri, som har både saudiskt och libanesiskt medborgarskap, sade vid sitt avgångstal att han fruktar för sitt liv. Han anklagade också Iran för att tillsammans med shiarörelsen Hizbollah så split i arabvärlden.

al-Hariri har sedan förra året lett en bräcklig koalitionsregering tillsammans med Hizbollah, som nu hävdar att Saudiarabien iscensatt premiärministerns avgång.

En saudisk minister meddelade i måndags att landet nu kommer att behandla Libanons styre "som en regering som förklarat krig". Anledningen är Hizbollahs inflytande i landet, som Saudiarabien anser att ärkerivalen Iran ligger bakom.