Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump misstänks inte ha försökt störa utredningen om eventuell rysk inblandning i den amerikanska valrörelsen, hävdar hans advokat.

Advokatens besked: Ingen utredning mot Trump

USA:s president Donald Trump utreds inte för att ha försökt störa ryssutredningen. Det beskedet lämnar nu Trumps advokat – två dagar efter att presidenten själv föreföll hävda att han utreds.

Den amerikanske presidentens advokat Jay Sekulow upprepar saken i flera olika intervjuer under söndagen.

- Faktum är att presidenten varken är eller har varit under utredning, säger Sekulow till tv-kanalen CBS.

Beskedet, eller kanske dementin, kommer två dagar efter att Donald Trump själv verkade hävda att han utreds för att ha sparkat den förre FBI-chefen James Comey.

"Jag utreds för avskedandet av FBI-chefen, av mannen som uppmanade mig att avskeda FBI-chefen. Häxjakt!", skrev presidenten på Twitter.

Sekulow menar att presidentens tweet feltolkats. Den var inte en bekräftelse utan en reaktion på medieuppgifter om att en sådan utredning skulle pågå.

Vem presidenten kritiserar i sin tweet är oklart. Den tycks syfta på antingen den biträdande justitieministern Rod Rosenstein, som tillsatte den oberoende utredaren Robert Mueller, eller på Mueller själv.

Utredningen i fråga har till uppdrag att granska Rysslands påstådda försök att påverka det amerikanska presidentvalet. Men i amerikanska medier ryktas det intensivt om att även Trump kan komma att utredas för sitt avskedande av Comey i maj. Comey har vittnat om att Trump innan avskedandet uppmanat honom att "släppa" den utredning om rysk inblandning som FBI då bedrev.