Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Abbas: Erkänner aldrig "judisk stat"

Palestinierna kommer aldrig att erkänna Israel som en "judisk stat", sade den palestinske presidenten Mahmud Abbas när han på lördagen sammanträdde med sitt partis verkställande utskott.
-1993 erkände vi Israel, sade Abbas till VU-medlemmarna och tillade att palestinierna inte kan tvingas att gå ett steg längre och erkänna Israels religiösa identitet.

Den palestinska ledningen samlades under lördagen för att staka ut framtidsstrategier efter att fredssamtalen med Israel lagts på is.

För Israel har erkännande av en "judisk stat" varit en nyckelfråga i fredsförhandlingarna - vilka man drog sig ur efter att Abbas Fatah tidigare i veckan undertecknat ett försoningsavtal med islamistiska Hamas, som inte erkänner Israels rätt att existera.

-Den blivande regeringen ska lyda min policy. Jag erkänner Israel, tillbakavisar våld och terrorism, samt erkänner internationella åtaganden, sade slog den palestinske presidenten fast.

En högt uppsatt företrädare för den islamistiska organisationen Hamas välkomnade sedan Fatah-ledarens tal och kallade det "positivt", enligt AFP.

Däremot undvek Bassem Naim, som är rådgivare till Hamas-ledaren Ismail Haniya, att kommentera Abbas uttalande om att en ny palestinsk enhetsregering kommer att erkänna Israel och avvisa våld.