Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kanske kommer man aldrig att identifiera eller hitta alla som omkommit i branden i Grenfell Tower, enligt polischefen Stuart Cundy.

87 kvarlevor hittade i Grenfell Tower

87 mänskliga kvarlevor har hittats efter branden i Grenfell Tower. Det är alla synliga kvarlevor som upptäckts. Men om dessa tillhör 87 människor är omöjligt att avgöra, enligt Londonpolisen.

Dödstalet efter branden ligger på 80 men det kan dröja till årets slut eller längre innan man vet hur många som dog i branden, säger polischefen Stuart Cundy i ett uttalande under onsdagen.

Endast 21 personer har identifierats hittills.

- Totalt har vi gjort 87 fynd, men jag måste påpeka att den katastrofala skadan inne i Grenfell Tower betyder att det inte är 87 människor, säger Cundy till The Guardian.

250 personer arbetar i tornet för att noggrant gå igenom 15,5 ton spillror och hitta de kvarlevor som ligger begravda där. Polischefen konstaterar att man kanske aldrig kommer att hitta eller identifiera alla som omkommit.

Samtidigt inför regeringen en slags "immigrationsamnesti" för de drabbade i Grenfell Tower, enligt immigrationsminister Brandon Lewis. Många av de utlandsfödda som bodde i skyskrapan har inte kontaktat myndigheterna efter branden eftersom de är oroade över sin immigrationsstatus.

I upp till 12 månader kommer myndigheterna inte att kontrollera dessa människor. De kommer samtidigt att kunna dra nytta av allt relevant stöd, få tillgång till sociala förmåner och offentliga medel utan att behöva betala några avgifter.

De ska heller inte drabbas i efterhand.

Labourpolitikern Diane Abbott menar dock att regeringen inte går långt nog. I stället borde amnestin gälla för all framtid, säger hon enligt The Guardian.