Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

74 döda personer har flutit i land vid Libyens kust

Enligt Röda halvmånen rör det sig om drunknade migranter som flutit i land på en strand i Libyen.

Det är Röda korset i Libyen – Röda halvmånen – som larmar om att 72 döda migranter flutit i land nära staden Zawiya i västra Libyen, uppger AP.

Enligt organisationens talesman Mohammed al-Misrati är omständigheterna kring hur personerna drunknat ännu oklara. Kropparna flöt i land under natten till tisdag, men någon båt eller vrakdelar har inte kunnat hittas.

Ska begravas i Tripoli

Mohammed al-Misrati säger till AP att lokala myndigheter kommer föra kropparna till en kyrkogård i huvudstaden Tripoli där oidentifierade döda begravs.

På sitt Twitterkonto har Röda halvmånen postat bilder av dussintals kroppar, övertäckta med svart och vitt tyg, som ligger uppradade längs stranden.

Läget värre än någonsin

Eftersom de flesta andra flyktingvägar in i Europa har täppts till, har antalet migranter som dör längs den kvarvarande rutten över Medelhavet mellan Libyen och Italien nått rekordhöga nivåer. I fjol dog minst 4 579 personer som försökte ta sig över Medelhavet via den centrala rutten. Bara under januari 2017 har 228 dödsfall registrerats, vilken är det högsta antalet någonsin på en månad.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.