En väljare i Idaho förtidsröstar i det amerikanska presidentvalet som hålls den 3 november. Arkivbild.
En väljare i Idaho förtidsröstar i det amerikanska presidentvalet som hålls den 3 november. Arkivbild. Bild: John Roark/AP/TT

50 miljoner har förtidsröstat i USA

ANNONS

Mer än 50 miljoner amerikaner har förtidsröstat i presidentvalet i USA.

Därmed har rekordmånga väljare förtidsröstat enligt University of Floridas US Elections Project, som via statistik från delstaterna följer röstandet.

Valet står mellan den sittande presidenten republikanen Donald Trump och demokraten och den tidigare vicepresidenten Joe Biden.

En anledning till det stora antalet förtidsröstande är sannolikt att fler än vanligt, på grund av coronapandemin, vill undvika trängsel vid vallokalerna på valdagen den 3 november.

Enligt siffror från University of Floridas projekt har mer än 35 miljoner hittills poströstat och mer än 15 miljoner i särskilda vallokaler som redan har öppnats.

ANNONS

President Trump har upprepade gånger kritiserat poströstandet och hävdat – utan att kunna leda i bevis – att det leder till valfusk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS