Runt 50 000 gratis kondomer skickas ut till studenter i Norge.
Runt 50 000 gratis kondomer skickas ut till studenter i Norge. Bild: Fredrik Sandberg/TT

50 000 kondomer skickas ut inför skolstart

50 000 kondomer skickas ut till studenter på högskolor och universitet i Norge inför höstens skolstart, skriver norska VG.
– Vi kommer att dela ut välkomstpaket och tänkte ha många olika saker där i, inklusive kondomer, säger faddern Ingeborg Bolstad, till tidningen.

ANNONS
|

Det norska hälsodirektoratet skickar ut runt 50 000 gratis kondomer till högskolor och universitet i Norge, skriver VG inför höstens skolstart.

Kristine Hartvedt, tillförordnad avdelningsdirektör på norska hälsodirektoratets avdelning för barn- och ungdomshälsa, tycker det är glädjande att fler kondomer kommer att delas ut i år än 2020.

– Vi hoppas att medvetenheten om smittskydd till följd av pandemin gör att fler vill skydda sig mot sexuellt överförbara infektioner. Ha alltid en kondom tillgänglig och använd annat preventivmedel efter behov, skriver hon i ett mejl till VG.

Till välkomstpaket

Fadderkommittén på Dragvoll vid NTNU i Trondheim kontaktade norska hälsodirektoratet tidigare i år för att få kondomer och glidmedel som de kunde dela ut till nya studenter.

ANNONS

– Vi kommer att dela ut välkomstpaket och tänkte ha många olika saker där i, inklusive kondomer, säger Ingeborg Bolstad, fadder, till VG.

LÄS MER:Lättade restriktioner ger uppsving för kondomer

LÄS MER:Rusning efter sexleksaker: "Extrem sommar"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS