1/2

45 påsar med mänskliga kvarlevor hittade i Mexiko

Polisen i Guadalajara gjorde en makaber upptäckt när man sökte efter sju försvunna ungdomar. I en svårtillgänglig ravin har 45 påsar som innehåller mänskliga kvarlevor hittats.

Under veckan som gått har ett intensivt sökningsarbete genomförts i närheten av staden Guadalajara i västra Mexiko. Sju ungdomar som jobbat i ett call center har försvunnit och i jakten på de saknade personerna har polisen i Mexiko nu gjort en hemsk upptäckt.

I en ravin har nämligen flera påsar innehållande kroppsdelar från olika människor hittats, rapporterar BBC. Så mycket som 45 påsar har hittats med kroppsdelar från både kvinnor och män. Det går ännu inte att säga hur många personer som hittats. Det är också oklart om påsarna med kroppsdelar har något att göra med de försvunna ungdomarna. Men i ett uttalande från polisen hade myndigheten börjat leta i området efter ett tips om de sju saknade personerna.

100 000 saknade

Den första påsen med kroppsdelar hittades redan under tisdagen men på grund av den svåra terrängen har det varit svårt att leta vidare i ravinen. Därför har sökinsatsen fortsatt i området i flera dagar och fler och fler påsar har upptäckts.

Lokala myndigheter har ännu inte kunnat fastställa dödsorsakerna för personerna som hittades i påsarna.

Att det ännu är osäkert om påsarna verkligen har med de sju försvunna ungdomarna att göra är inte så konstigt. Försvinnanden och kidnappningar är vanligt i det nordamerikanska landet och enligt BBC är upp emot 100 000 människor anmälda saknade. Många antas vara offer för organiserad brottslighet och det är sällan kidnapparna kan lagföras.

LÄS OCKSÅ: Mexiko på helspänn när Popocatépetl mullrar

LÄS OCKSÅ: Präst ihjälskjuten i Mexiko

LÄS OCKSÅ: Mexikanska aktivister hjälper kvinnor från USA att göra abort

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.