Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
De 39 kropparna hittades i en lastbilscontainer i Grays, öster om London. Bild: Petra Frid/TT
De 39 kropparna hittades i en lastbilscontainer i Grays, öster om London. Bild: Petra Frid/TT

39 döda i lastbil uppges vara kineser

De 39 personerna som anträffades i en trailern till en lastbil i brittiska Essex var kinesiska medborgare.
Enligt tidningen The Telegraph uppges de ha frusit ihjäl i ett kylutrymme i trailern.

Det var under natten mellan tisdagen och onsdagen som polisen i staden Grays i Essex söder om London gjorde det makabra fyndet i en trailer till en lastbil.

Efter upptäckten greps lastbilschauffören, en 25-årig man från Nordirland, misstänkt för mord.

Trailern som liken anträffades i uppges ha anlänt till en hamn i Purfleet i Storbritannien längs Themsenfloden efter att ha ankommit med färja från Zeebrugge i Belgien.

Trailern uppges ha hämtats upp vid hamnen av den 25-årige chauffören som själv anlänt med dragarbilen från Dublin på Irland. När polisen larmades om händelsen stod ekipaget parkerat i ett industriområde i staden Grays, inte långt från hamnen i Purfleet.

LÄS MER: 39 personer hittade döda i lastbil

Enligt ett pressmeddelande från polisen i Essex är de avlidna vara 31 män och 7 kvinnor. Enligt tidningen The Telegraph uppges de ha frusit ihjäl i ett kylutrymme inne i trailern. Polisen har i nuläget inte bekräftat uppgifterna gällandes dödsorsaken.

Tidningen skriver också att polisen nu utreder kopplingar till ett nätverk med misstänkta människosmugglare.

The Telegraph rapporterar också att det finns uppgifter som tyder på att den mordmisstänkte lastbilschauffören var den som larmade polisen.

Källor med insyn i utredningen uppger även för tidningen att det är "väldigt osannolikt" att 25-åringen känt till planerna om att smuggla de 39 personerna till Storbritannien.

Händelsen är den värsta tragedin av sitt slag i Storbritannien på 19 år då 58 kinesiska migranter hittades avlidna i en lastbil i staden Dover år 2000.

Polisen i Essex beskriver utredningen som den störta mordutredningen i områdes historia och uppger att flera utredningsåtgärder pågår. Man bekräftar bland annat att det gjorts flera husrannsakningar i området där lastbilschauffören är hemmahörande, men vill i övrigt inte gå in på några detaljer i det pågående utredningsarbetet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.