Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

37 skadade vid explosion i köpcenter i Iran

En kraftig brand bröt ut efter en explosion i ett köpcenter i staden Shiraz i södra Iran. Minst 37 personer uppges ha blivit skadade.

Explosionen inträffade strax innan klockan 01 under natten mot lördag vid en handelsplats i staden Shiraz. I nuläget misstänker man att detonationen kan ha orsakats av en gasläcka, rapporterade iranska statsmedierna på lördagen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Vi tror att ett gasläckage kan vara orsaken eller att brandfarliga föremål som lagras i snabbköpet kan ha exploderat. En undersökning pågår nu på platsen, sa chefen för brandkåren i Shiraz, Mohammad Farokhzadeh, rapporterar Reuters.

 

Väggarna kollapsade

Explosionen orsakade en hög smäll som ska ha hörts i de flesta kvarteren i staden Shiraz, rapporterade den officiella nyhetsbyrån IRNA. Stormarknadens väggar ska ha kollapsat till följd av detonationen.

– Ingen av de skadade är i kritiskt tillstånd, uppgav chefen för den medicinska akutmottagningen i Fars-provinsen, enligt statsnyhetsbyrån IRNA.

Den efterföljande branden ska ha nått upp till andra våningen av byggnaden, som delvis ska bestå av bostäder. Fönster ska ha splittrats i affärer och byggnader som vetter mot gatan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.