32-åringen misstänks ha utsatt 13-åriga Filippa för sexualbrott

Den 32-årige man som greps efter 13-åriga Filippas försvinnande i Danmark misstänks ha utsatt henne för ett sexualbrott, det rapporterar Ekstra Bladet. Mannen kunde gripas i samband med att flickan hittades i en bostad under söndagen.

ANNONS
|

Det var i lördags eftermiddag vi 16-tiden som 13-åriga Filippa anmäldes försvunnen i samband med att hon delat ut tidningar i den danska byn Kirkerup på västra Själland.

Den danska tidningen Ekstra Bladet intervjuade flickans pappa som berättade att han senast hört av sin dotter vid 11.30-tiden då hon ringde och sa att hon var klar med sin tidningsrunda. Men hon kom inte hem.

Familjen hittade Filippas cykel, mobiltelefon och väska i vägrenen och en omfattande sökinsats inleddes där ett stort område spärrades av.

Ska ha skett under hot och våld

Klockan 15 på söndagseftermiddagen kallade dansk polis till pressträff där de meddelade att man hittat Filippa vid liv i en bostad och att en 32-årig man gripits.

ANNONS

– Vi kan vara glada över att Filippa har hittats vid liv, men vi måste behandla det här fallet med den noggrannhet som krävs, och därmed får vi inte bagatellisera det Filippa har behövt utsättas för, sa polisinspektör Kim Kliver under presskonferensen.

På måndagen hörs mannen i domstol under häktningsförhandlingen. Misstankarna rör frihetsberövande men också sexualbrott. Handlingarna mot flickan ska ha skett genom hot och våld, rapporterar dansk press.

Mannens advokat uppger att han erkänner vissa delar av det han anklagas för.

Efter överläggande har man beslutat att delar av häktningsförhandlingarna ska hållas bakom stängda dörrar.

LÄS MER:Filippa, 13, hittad vid liv – polis har gripit en man

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS