Fredagens attack inträffade i byn Binedama i den centrala regionen Mopti.

26 döda i massaker i centrala Mali

ANNONS

I den senaste våldsvågen i det västafrikanska landet Mali har 26 människor mördats i en attack mot en by i Moptiregionen i centrala delarna av landet. De döda tillhör herdefolket Fulani. Attacken ska ha skett i fredags.

För bara några veckor sedan skedde en annan attack mot byar i området, där 12 människor ska ha dödats av män som kom på motorcyklar. Dödstalet i byarna bekräftas av FN-anställda i området. Vid det tillfället ska i stället förövarna ha varit från herdefolket Fulani.

Mali är ett land som på senare år skakats av mycket våld. Sedan militärkuppen 2012 pågår en utdragen konflikt mellan tuaregiska separatister och islamistiska terrorister som krävt tusentals människors liv och tvingat hundratusentals på flykt.

ANNONS

Trots ekonomiska reformer har Mali förblivit ett av världens fattigaste och mest biståndsberoende länder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS