Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild.

15 personer hölls som gisslan i köpcentrum

Ett gisslandrama skedde inne på ett köpcentrum i Belgien på tisdagen. - Femton personer hålls gisslan av en beväpnad man i Carrefour, säger en talesperson för polisen till RTL.

Gisslandramat ägde rum inne på ett köpcentrum i Alsemburg, en ort utanför Belgiens huvudstad Bryssel. Där ska en beväpnad gärningsman ha tagit 15 personer till gisslan, rapporterar Le Soir. Polisens insatsstyrka skickades till platsen och även en polishelikopter cirkulerade över köpcentrumet. Enligt polisen ska mannen ha varit beväpnad med en kniv. 

- Femton personer hålls gisslan av en beväpnad man i Carrefour. Insatsstyrkan är på väg, säger en talesperson för polisen till RTL. 

Okänt motiv

Gärningsmannens motiv är för nävarande okänt. Enligt vittnen som tidningen La Libre pratat med ska mannen ha skrikit att han "Inte vill sättas i fängelse". TV-kanalen VRT rapporterar att det ska ha rört sig om ett rånförsök som gick fel. 

Det finns inga uppgifter om att var ett terrorbrott. Mannen greps under lugna omständigheter och inga personer kom till skada, skriver RTBR.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.