Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

13 döda i busskrasch i Bolivia

En buss som färdades från Chile till Bolivia störtade ned i en ravin under natten till torsdagen. 13 personer uppges ha dött i kraschen och ytterligare 10 personer ska ha skadats.

Bussen färdades från staden Iquique i Chile till Cochabamba i Bolivia när den av okänd anledning rasade ned i en ravin i Bolivia. I nuläget är det oklart vilken nationalitet de döda respektive skadade tillhör, rapporterar lokala medier.

– En buss från det internationella bussföretaget Trans Lujan har varit med i en rasolycka i en ravin. I nuläget har 13 personer mist livet i olyckan och 10 personer har skadats, säger Efraín Urquidi, vakthavande befäl för Cochabambas motorvägspolis, till den bolivianska tidningen El Deber

Olyckan inträffade på en motorväg som förbinder den andinska regionen Oruro i västra Bolivia och Cochabamba i de centrala delarna av landet.

 

Misstänkt smitningsolycka

Bussen ska ha störtat ned i en 200 meter djup ravin när den försökte undvika att krocka med en tung lastbil. Detta enligt preliminära utredningsåtgärder. 

–  Lastbilen ska på något sätt ha kolliderat med bussen, men en noggrannare utredning får utvisa vad som verkligen hände. Lastbilen flydde sedan platsen. Vi söker nu efter detta fordon, sa Efraín Urquidi till El Deber.

Dödssiffran ska ha stigit under själva räddningsinsatsen. Denna har varit en utmaning för myndigheterna på grund av den svårtillgängliga terrängen.

– Till en början rörde det sig om 11 dödsfall, men sedan avled ytterligare en person som förts till sjukhus. Alldeles nyligen hittade vi dessutom ytterligare en kropp som drogs ur vraket, sa Urquidi, enligt den chilenska tidningen La Tercera, vid 15-tiden, svensk tid.

Bland de döda finns sju kvinnor och sex män. Olyckor på bolivianska vägar orsakar varje år i genomsnitt 1 000 döda och 40 000 skadade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.