100-årig kvinna rånad i London

En 100 år gammal kvinna rånades alldeles utanför sitt hem i London. Hon knuffades omkull och berövades sin handväska mitt på dagen.

ANNONS
|

Den 100 år gamla kvinnan kom hem till sin bostad i London-stadsdelen Tottenham efter att ha varit på ett bönemöte. Utanför sitt hem mötte hon en man som hävdade att han var där för att fixa elen hemma hos henne, rapporterar brittiska The Guardian. När kvinnan misstrodde mannen ska han ha knuffade omkull henne och försvunnit med hennes handväska, som innehöll mellan 250 och 300 pund. En summa som motsvarar ungefär mellan2 800 och 3 400 svenskakronor. Händelsen inträffade mitt på eftermiddagen.

Rädd att återvända till sitt hem

Kvinnans barnbarn befann sig inuti bostaden och försökte jaga ikapp rånaren, som flydde och lyckades komma undan. Rånarenska vara i 35-årsåldern enligt Londonpolisen.

ANNONS

– Det här var ettföraktlig angrepp på en väldigt gammal dam som har levt självständigt och som nu är rädd att återvända till sitt hem, säger Luke Marks på Londonpolisen till The Guardian.

Hundraåringen skadades lyckligtvis inte vid rånet, men fördes till sjukhus för kontroll. Enligt polisen var det genomkvinnas långa livserfarenhet som hon kunde genomskåda mannens försökatt lura henne.

– Hon är naturligtvis extremt orolig och skakad efter det som hänt. Vi tar hjälp från allmänheten för att fånga mannen innan han ger sig på någon annan, säger Luke Marks på Londonpolisen till The Guardian.

ANNONS