Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/10

Översvämningskaos i USA - flera döda

Stora mängder regn har öst ner över delstaten Louisiana i södra USA. Minst tre personer har dött sedan Mississippifloden svämmat över och all trafik in och ut ur staden Greensburg har stängts ned.

Motorvägar har svämmat över och hela städer har blockerats när stora mängder regn öst ner över Louisiana. Enligt CNN har minst tre personer dött till följd av översvämningen och siffran hade kunnat vara mycket högre om inte ett stort antal räddningsinsatser satts in i tid. CNN skriver att minst två dussin räddningsinsatser genomfördes på fredagen när panikslagna medborgare tog skydd ovanpå bilar, hustak och uppe i träd.

Alla sju större vägar som leder in och ut ur staden Greensburg nära Baton Rouge har blockerats till följd av regnet, rapporterar mediekanalen vidare. De enda fordonen som har möjlighet att ta sig in i staden är stora, specialinsatta, myndighetsbilar. 

"Den allra värsta katastrofen som jag har upplevt"

John Bell Edwards, borgmästare i Louisiana, har utfärdat en krissituation i delstaten och mer regn väntas ösa ner de kommande dagarna.

– Vi satt i husvagnen och tittade på tv när vatten fortsatte att välla upp, säger vittnet Vernon Drummond som såg sin vän dö i översvämningskaoset till CNN:s samarbetspartner WAFB.

– Vi tog oss ut ur husvagnen men min vän halkade och föll. Han hamnade under vattnet. Vi försökte att rädda honom men vi lyckades inte.

En annan man sveptes, tillsammans med sin son, obarmhärtigt i väg av vågorna. Sonen har hittats men mannen är ännu inte hittad.

– Man hoppas bara på det bästa, säger Darrell Martin, polischef i Baton Rouge, till CNN. Han förklarar vidare att mer än 100 personer evakuerats och att många hem förstörts.

– Det här är den allra värsta katastrofen som jag har upplevt, säger han.

 

 

It's not stopping any time soon. #flooding #louisiana #notcool #staysafe

Ett filmklipp publicerat av Sarah M (@smoran715)

 

Historiska nivåer av regnfall

Nederbörden som har dragit in över Louisianastäderna Greensburg och Zachary uppges av CNN vara rekordstor. Liknande regnfall sker endast en gång per 100 till 500 år.

Många har drabbats av elavbott och flera skolor och myndighetskontor har stängt till följd av naturkatastrofen.

Även president Barack Obama har kallat regnovädret för en "stor katastrof".

 

 

#news #weather #flooding #water #rain

Ett filmklipp publicerat av Michael Shaffer⚽️ (@m_shaffer94)

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.