Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningstjänstpersonal söker efter saknade i Mexico Beach, Florida. Arkivbild.

Över tusen saknade efter orkanen Michael

Fler än tusen personer saknas sex dagar efter det att orkanen Michael förstörde hela samhällen i USA-delstaten Florida, enligt en lokal förening som är engagerad i sökandet.

Enligt en av grundarna till organisationen Crowdsource Rescue, med säte i Houston, har organisationen kontakt med anhöriga till 1 135 personer som saknas. De flesta rapporterade saknade kommer från staden Panama City i västra Florida och är äldre, handikappade, resurssvaga eller lever ensamma, enligt en talesperson för organisationen.

Han påminner också om att många av de anhöriga som inte hörts av kan vara i liv men ha svårt att kontakta andra på grund av de många strömavbrott och brutna telefonförbindelser som följt i orkanens spår.

Uppgifter finns om att orkanen så långt krävt 29 personers liv.

Florida drabbades värst av Michael, som hade uppmätta ihållande vindar på närmare 70 meter per sekund och är en av de värsta orkaner som dabbat USA:s fastland.

De flesta av de omkomna har befunnit sig i västra Florida, men dödsfall rapporteras även från Virginia, North Carolina och Georgia. Fortfarande under tisdagen hade 137 000 elkunder i Florida inte fått tillbaka strömmen.