Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ambulanser på väg med skadade till sjukhus passerar platsen där lastbilen detonerade i Mogadishu den 14 oktober.

Över 500 döda i lastbilsdådet i Mogadishu

Över 500 personer dödades i lastbilsdåd i Mogadishu den 14 oktober. Attacken, den dödligaste någonsin i sitt slag i Somalia, inträffade då en lastbil fullastad med sprängmedel detonerade vid ett hotell i centrala Mogadishu.

Inverkan blev extra fasansfull då ett bränsletankfordon exploderande i samband med lastbilsbomben. Många kroppar hittades så brända eller förstörda att de inte kunde identifieras. I slutet av oktober var dödssiffran uppe i minst 350, enligt myndigheter.

För att ta reda på exakt hur många som omkommit bildades en kommitté som bland annat intervjuade anhöriga till personer som kan ha varit på platsen.

- Än så länge har vi bekräftat att 512 människor dödades i explosionen i förra månaden. Runt 316 skadades, säger kommitténs ordförande Abdullahi Mohamed Shirwac.

Bombdådet var ett av tre som skakade Mogadishu bara under oktober månad och som al-Shabaab har tagit på sig eller misstänks ligga bakom. Gruppen har kämpat för att införa sin egen strikta tolkning av islam i tio år och har trots motgångarna aldrig riktigt försvunnit.