Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Självmordsattacken skedde i en moské i staden Mobi i nordöstra Nigeria. Bild: Skärmdump Google Maps

Över 50 döda i moskébombning i Nigeria

En tonårig självmordsbombare har utfört en attack mot en moské i Nigeria. Minst 50 personer har bekräftats döda, enligt polisens uppgifter till AP.

Polisen i nordöstra Nigeria uppgav initialt att minst 20 personer mist livet efter en självmordsbombning vid en moské. Den tonåriga attentatsmannen utlöste sprängladdningen tidigt under tisdagen i Adamawa-staten i samband med att människor anlände till moskén för att genomföra sina morgonböner, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Den unge mannen utlöste de explosiva ämnena medan han minglade runt i moské, säger polisens pressinformatör Othman Abubakar till AP.

Flera dussin skadade

En stund senare ökade dödssiffran dramatiskt.

– Minst 50 personer har dött i moskéattacken i den nordöstra nigerianska staden Mobi, sa tjänstemannen Ahmed Mousa på tisdagen.

– Ytterligare flera dussin personer skadades i attacken, tillade Mousa.

Exakt hur många skadade det rör sig om är fortfarande oklart.

– Vi försöker fortfarande fastställa antalet skadade eftersom de är på olika sjukhus, säger polisens pressinformatör Othman Abubakar till AP.

Ingen har tagit på sig dådet än, men polisen misstänker att den islamistiska extremistgruppen Boko Haram ligger bakom dådet. Terrorcellen är baserad i den angränsande staten Borno och har tidigare utfört många liknande attacker.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.