En rapport visar att handel med vilda djur är den fjärde största illegala handeln i världen.
En rapport visar att handel med vilda djur är den fjärde största illegala handeln i världen. Bild: SAKCHAI LALIT

Över 100 levande djur hittade i resväska

Två kvinnor greps i Thailand misstänkta för att ha försökt smuggla åtminstone 109 levande djur i en resväska. Det ska bland annat handlat om bältdjur, kameleonter, ormar och sköldpaddor, rapporterar ABC News.

ANNONS
LocationThailand||

Det var på måndagen som djuren upptäcktes när en kvinna i 40-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern skulle ta sig förbi säkerhetskontrollen på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok, Thailand.

När bagaget skulle röntgas såg väktarna några misstänkta föremål och efter ytterligare undersökningar kunde myndigheterna konstatera att det rörde sig om minst 109 levande djur.

Det ska ha varit två piggsvin, två bältdjur, 35 små sköldpaddor, 50 kameleonter och 20 ormar, enligt thailändska myndigheter. I nuläget är det okänt vad som hände med djuren som räddades ur den trånga resväskan.

Fjärde största illegala handeln

I mars 2022 publicerade TRAFFIC, en icke-statlig organisation som arbetar med den globala handeln av vilda djur, en rapport som handlar om just handeln med vilda djur via Indiens flygplats.

ANNONS

Rapporten visar att den illegala handeln med vilda djur är den fjärde största kriminella verksamheten i världen efter vapen-, drog- och människohandel. Organisationen har studerat över hundra incidenter från 2011 till 2020.

”Över 70 000 vilda djur, inklusive deras kroppsdelar eller animaliska biprodukter, hittades under perioden som studerades. Derivat från vilda djur som vägde över 4 000 kilo beslagtogs också på flygplatser i Indien”, skriver organisationen i rapporten.

LÄS MER:Linda hittade krossade svanägg: ”Chockad”

LÄS MER:Nära 2 000-årig sköldpadda funnen i Pompeji

ANNONS