Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Åtta nya brevbomber hittade i Aten

Sedan två brevbomber skickats till IMF och den tyske finansministern i förra veckan har polisen i Aten beslagtagit åtta misstänkta försändelser på en postsorteringscentral.

Enligt polisen innehåller försändelserna liknande mekanismer som de första två.

"Åtta misstänkta paket som var adresserade till personer i europeiska länder hittades och konfiskerades i dag", skriver polisen i ett uttalande.

LÄS MER: Anarkister i Grekland kan ligga bakom brevbomben

En polis uppger att de åtta paketen innehöll "liknande mekanismer" som de tidigare två, vilka också skickades från Grekland.

Inga detaljer gavs av polisen om vilka adressaterna var, men en säkerhetskälla säger att de var på väg till "anställda vid ekonomiska institutioner och företag" i olika länder. För att höja sannolikheten för att adressaterna skulle öppna paketen hade höga grekiska ekonomer och företrädare för ekonomiska institutioner i Aten satts upp som avsändare.

LÄS MER: En person skadad efter bomb i Paris

En grekisk anarkistgrupp, som kallar sig Conspiracy of Fire Nuclei, misstänks för den brevbomb som skickades till Internationella valutafonden (IMF) i Paris i torsdags och skadade en person lindrigt. Gruppen har också tagit på sig den brevbomb som kom till tyske finansminister Wolfgang Schäuble i onsdags.

Polisen trodde sig ha oskadliggjort gruppen redan 2011.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.