Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Åtta döda hittade i lastbil i Texas

Amerikanska myndigheter uppger att åtta personer hittats döda i en lastbil på en parkeringsplats. Polisen utreder händelsen som ett fall av människohandel.

Ett larm kom till polisen i San Antonio i den amerikanska delstaten Texas om att åtta personer funnits döda i en lastbil, det rapporterar CNN. Lastbilen ska ha stått på en parkeringsplats till varuhuset Walmart. 

Anställd larmade myndigheter

Enligt polisen ska en anställd på Walmart ha larmat myndigheter efter att en person kom från lastbilen och bad om vatten. När den anställde kom tillbaka med vattnet upptäcktes åtta döda personer i lastbilen. Polis kallades till platsen, och där upptäcktes, förutom de åtta döda personerna, ytterligare 30 personer med skador i olika grader. Enligt den lokala brandkåren uppges 17 av de skadade personerna befinna sig i ett kritiskt läge, meddelar tidningen. 

Befarar stora skador från överhettning

CNN uppger vidare att luftkonditioneringen inte ska ha fungerat i lastbilen. Temperaturen i San Antonio var hela 38 grader när upptäckten gjordes under natten till söndagen, lokal tid. Brandkår befarar därför att flera av de överlevande kan ha fått permanenta skador på grund av överhettningen. Det är ännu oklart hur länge bilen har stått parkerad på Walmart, men övervakningsfilmer från området gås för närvarande igenom av polis.

Föraren till bilen, har enligt CNN, gripits och händelsen utreds som ett fall av människohandel.  

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.