Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den brasilianska byggjätten Odebrecht tros ha betalat miljarder dollar i mutor. Totalt har Odebrecht medgett att man mutat sig till byggprojekt i över hälften av länderna i Latinamerika. Arkivbild.

Åklagare i samarbete kring korruptionshärva

Argentinska och brasilianska åklagare har nått en överenskommelse om att samarbeta i processerna kring en stor internationell korruptionshärva. Överenskommelsen handlar om att vittnesmål som lämnats i samband med juridiska uppgörelser i Brasilien även ska kunna användas i Argentina.

I centrum för utredningen står den brasilianska byggjätten Odebrecht, som tros ha betalat miljarder dollar i mutor. Totalt har Odebrecht medgett att man mutat sig till byggprojekt i över hälften av länderna i Latinamerika.

Hittills har det varit oklart huruvida uppgörelser som gjorts mellan vittnen och åklagare i Brasilien kan gälla även i Argentinas rättssystem.

"Denna typ av överenskommelse är nödvändig för att få tillgång till bevis som finns i Brasilien", säger Argentinas åklagarmyndighet i ett uttalande.

I november förra året godkände Argentinas kongress en lag som möjliggör för rättsliga uppgörelser. Argentinska åklagare har tidigare klagat över att man saknat den möjligheten.