Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Justitieminister Jeff Sessions.

Även Sessions anlitar privat advokat

Den amerikanske justitieministern Jeff Sessions är den senaste i president Donald Trumps stab som anlitar en privat advokat.

Sessions har anlitat Washington-baserade juristen Charles Cooper, som justitieministerns talesperson Sarah Isgur Flores beskriver som en gammal vän till den tidigare senatorn.

Hon uppger inte om huruvida Cooper kommer att försvara Sessions i den stora ryssutredningen. Han var närvarande när Sessions hördes av den amerikanska senatens underrättelseutskott tidigare den här månaden.

Sessions rådgav Trump under stora delar av valrörelsen. Men på grund av egna möten med Rysslands USA-ambassadör Sergej Kisljak har han sagt att han inte kommer att vara inblandad i utredningen om ryska kopplingar till presidentvalet.

Den av Trump sparkade FBI-chefen James Comey, som också frågats ut av utskottet, antydde att Sessions kan ha mött Kisljak vid fler tillfällen än han uppgett.

Även Trump själv, vicepresident Mike Pence och rådgivaren Jared Kushner har anlitat privata advokater sedan den tidigare FBI-chefen Robert Mueller tillsatts som särskild åklagare med ansvar för Rysslandsutredningen.

Samtidigt väntas Trump inom de närmaste dagarna tillkännage om det finns några inspelningar av hans samtal med den sparkade FBI-chefen James Comey eller inte.

Vita husets talesperson Sean Spicer säger att han förväntar sig ett uttalande i frågan "den här veckan".

Trump har flera gånger antytt att han kan ha spelat in sina kontroversiella diskussioner i Vita huset med Comey.

Comey har vittnat om att Trump före avskedandet uppmanat honom att "släppa" den utredning om rysk inblandning som FBI då bedrev.