Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Är detta världens sämsta agilityhund?

Lilla Jack Russel-hunden Olly stal showen, minst sagt, när han tävlade tillsammans med sin matte i Crufts Dog Show i Birmingham. Olly är nu en viral superstjärna - varför? Se klippet här nedan.

Hundtävlingen Crufts Dog Show är en av världens största tävlingar för hundar och i år hölls den mellan 9-12 mars i Birmingham, England.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under en agilitytävling var det en matte och hennes hund Olly som stack ut från resten. Tillsammans stal de showen totalt och uppvisningen fick kommentatorerna att kikna.

– Detta är den bästa showen jag har sett på länge, säger kommentatorn.

Olly hade kanske lite väl mycket energi och ville visa upp sin bästa sida för publiken.

Se klippet här:

Agility går ut på att matten tillsammans med sin hund ska klara en hinderbana på tid - och på just tid klarade sig nog hunden Olly galant. Tävlingens hinder kan vara allt från slalompinnar till tunnlar och gungbrädor. Agilitytävlingarna är öppna för alla hundar och det enda kravet är att hunden ska vara minst 18 månader gammal. Första gången hundsporten agility visades upp var 1978 i England, sporten blev först officiell i Sverige 1987.

Superstjärna på internet

Klippet på Jack Russel-hunden Olly och hans matte har blivit otroligt populärt på sociala medier. Hunden har fångat många hundhjärtan världen över och delas överallt på internet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.