Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Är detta världens charmigaste presidenthund?

Sauli Niinistö är Finlands president, men i dessa dagar kanske mer känd som ägare till Lennu, 5 år, som de senaste dagarna blivit något av ett Twitterfenomen. Bilder på honom har delats över 40 000 gånger och internet kan inte få nog av den charmiga Bostonterriern.

På onsdagen twittrade Kelly Weill, journalist från New York, två bilder på presidenten tillsammans med hunden Lennu som bjuder på något som närmast kan kallas för ett leende. 

"Ursäkta, känner ni till Lennu, finska presidentens hund", skrev hon. 

Inlägget har delats över 40 000 gånger och gillats av över 100 000 twittrare. Efter det hungrade internet efter fler bilder på den gullige Bostonterriern. Och Twitter levererade. På bilderna nedan syns han "skaka hand" och charma besökare i officiella sammanhang. 

Han är inte speciellt mediatränad utan springer ofta fram, med en tuggleksak i munnen, och distraherar både journalister och eventuella besökare i presidentpalatset. Hans totala brist på respekt för situationens alllvar lockar ofta till skratt och bryter den ibland stela stämningen. 

Stjäl showen

Vid flera tillfällen uppges Lennu ha stulit showen. När besökare, enligt finsk tradition, kom med julklappar till presidentparet kunde han knappt hålla sig när fisk och skinka bars in, skriver finska Yle. Han var mindre entusiastisk över det veganska tuggbenet som burits fram. 

Andra hundar tillhörande statsråd som fångat mediernas uppmärksamhet är Putins Akita Yume som han ofta ses leka med. Även Obamafamiljens portugisiska vattenhundar Bo och Sunny fotograferades flitigt medan de bodde i Vita huset. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.