Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Martin Schulz, ledare för tyska Socialdemokraterna, vid en presskonferens inför söndagens förhandlingar med Angela Merkels kristdemokratiska union.

Ännu ingen tysk regering

Egentligen skulle förhandlingarna ha varit klara i helgen. Men någon överenskommelse kunde inte nås. Regeringssamtalen mellan Tysklands ledande partier, med Angela Merkel (CDU), Martin Schulz (SPD) och Horst Seehofer (CSU) i spetsen fortsätter under tisdagen, enligt partikällor.

Efter stora genombrott i fredags tycks förhandlingstempot ha avtagit i helgen. Fortfarande återstår för kristdemokrater och socialdemokrater att enas om frågor som bristande likvärdighet i sjukförsäkringen och tidsbegränsade anställningar, det senare ett område där SPD vill se ett hårdare regelverk.

Partierna har dock kommit överens om ett bostadspaket på fyra miljarder euro – motsvarande drygt 39 miljarder kronor – som ska leda till fler lägenheter och sociala insatser på bostadsområdet. Även på EU-området har en överenskommelse nåtts, rapporterar Reuters. Uppgörelsen innebär bland annat ökade investeringar i eurozonen och ett slut på åtstramningspolitik, enligt SPD-ledaren Schulz.