Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Schulz, ledare för tyska Socialdemokraterna, vid en presskonferens inför söndagens förhandlingar med Angela Merkels kristdemokratiska union.

Ännu ingen tysk regering

Egentligen skulle förhandlingarna ha varit klara i helgen. Men någon överenskommelse kunde inte nås. Regeringssamtalen mellan Tysklands ledande partier, med Angela Merkel (CDU), Martin Schulz (SPD) och Horst Seehofer (CSU) i spetsen fortsätter under tisdagen, enligt partikällor.

Efter stora genombrott i fredags tycks förhandlingstempot ha avtagit i helgen. Fortfarande återstår för kristdemokrater och socialdemokrater att enas om frågor som bristande likvärdighet i sjukförsäkringen och tidsbegränsade anställningar, det senare ett område där SPD vill se ett hårdare regelverk.

Partierna har dock kommit överens om ett bostadspaket på fyra miljarder euro – motsvarande drygt 39 miljarder kronor – som ska leda till fler lägenheter och sociala insatser på bostadsområdet. Även på EU-området har en överenskommelse nåtts, rapporterar Reuters. Uppgörelsen innebär bland annat ökade investeringar i eurozonen och ett slut på åtstramningspolitik, enligt SPD-ledaren Schulz.