Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ännu en flicka omhändertagen

Efter uppståndelsen kring Maria i Grekland har ännu en flicka blivit omhändertagen i ett liknande fall.

Den här gången är det en flicka på Irland som ska ha tagits omhand av myndigheterna, efter att en person läst om Maria i Grekland och blivit misstänksam. Inte heller flickan på Irland liknar de personer som utger sig för att vara hennes föräldrar – eller de andra syskonen i familjen, skriver den irländska tidningen Sunday World.

Flickan, som tros vara omkring sju år, bodde i en förort till Dublin när polisen hämtade henne på måndagseftermiddagen. Enligt Sunday World ska föräldrarna i familjen ha uppgett att flickan var född på ett visst sjukhus i Dublin år 2006, men där har man inte kunnat hitta någon journal som överensstämmer med uppgifterna.

Flickan är nu omhändertagen medan en utredning pågår. Ingen person är gripen.

I förra veckan upptäcktes en flicka i Grekland som inte liknande de personer som påstod sig vara hennes föräldrar. Flickan hittades i ett bostadsläger i staden Farsala när polisen utredde ifall det förekom droghandel i området. DNA-tester visade senare att flickan inte var dotter till det par som utgav sig för att vara hennes föräldrar.

Flickan, som kallas Maria, är nu omhändertagen medan mannen och kvinnan sitter häktade. De menar att flickans biologiska mamma har bett dem att ta hand om flickan, men vad som egentligen har hänt är oklart. Människor från hela världen har hört av sig med tips till polisen om vem Maria kan vara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.