Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Äldre par bundna och utsatta för våld

Tre maskerade, hotfulla män beväpnade med kniv är fortfarande på fri fot efter att de överfallit ett par i 70-årsåldern i Norge. Det ena offret satt i rullstol, det andra bakbands.

Det var när en granne kom hem från jobbet vid 23-tiden på fredagskvällen som den hörde rop på hjälp från huset intill där ett par i 70-årsåldern bor. Polisen larmades genast till huset som ligger utanför norska Tønsberg, rapporterar tidningen Verdens Gang.

Det äldre paret uppgav att tre maskerade och svartklädda män hade stormat deras hem och sedan rånat dem. Polisen i området betecknar brottet som makabert.

– Detta är en mycket allvarlig händelse. Förövarna har gett sig på försvarslösa människor. Ett av offren var uppbundna medan en annan var i en rullstol. Båda hotades med kniv och utsattes för våld, medan förövarna gick igenom huset i jakt på värdesaker, säger Kjetil Indahl, vakthavande befäl vid Vestfoldpolisen till Verdens Gang.

 

Omfattande jakt på förövarna

Det är oklart hur länge förövarna var inne i huset. Enligt polisen tog förövarna emellertid sin tid på sig att genomsöka skåp och lådor.

Polisen satte under natten in omfattande resurser för att söka igenom området. Flera hundpatruller deltog i jakten på förövarna.

Det är ännu oklart vad som stulits. Paret ska inte vara allvarligt skadat. Båda fördes ändå till sjukhus för kontroll.

Verdens Gang har pratat med grannar i området. De uppges vara oroliga eftersom förövarna fortfarande är på fri fot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.